[...] po to, aby stworzyć idealne środowisko do budowania masy mięśniowej, którego potrzebuje każdy sportowiec. Zawierający niezbędne kwasy tłuszczowe, zestaw węglowodanów i 4 źródła białek, Combat XL wspiera regenerację mięśni umożliwiając Ci przybrać i pozostać dużym! Składniki: maltodekstryna, mieszanka białkowa Combat XL™ (koncentrat białka [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Czy alergia na laktozę dyskwalifikuje mnie z diety wysoko białkowej? Oczywiście są źródła białka takie jak mięsa czy nawet jakieś rośliny, z tym drugim nie jestem pewny ale coś mi się osłyszało. Osobiście nie wyobrażam sobie owsianki z mlekiem rankiem lub twarogu na noc, jak wy to widzicie? Proszę o fachową pomoc, bardzo mi zależy nad tym aby [...]
[...] jest to sprawa indywidualna na co lepiej zareagujesz, ja na wstęp dałbym ok. 2g/kg białka, 1,2 do 1,8g/kg tłuszczy i reszta węgle. Cenowo wszystko jest niedrogie jedynie źródła białka takie jak wołowina, tuńczyk, łosoś są drogie ale masz kurczaka,indyka, wieprzowinę,śledzie,dorsza,jajka,wpc,twaróg,podroby, z tłuszczy masz: tłuste [...]
Co nie zmienia faktu, że warto urozmaicać źródła białka, węgli, tłuszczy. A nie ryż i kurczak cały czas. :) Warzywa jesz? Owoce jakieś? Teraz sezon się kończy powoli, warto pokorzystać.
[...] stop bułki i banany. Nie, nie tędy droga. Jak aż tak się boisz zalania to: rób zdjęcia i mierz się co tydzień w obwodach, kontroluj pas. Zmień dietę na bardziej urozmaicone źródła białka, węgli, tłuszczy. Po kilku tygodniach jak mimo to pas będzie Ci rósł w tempie 1kg=1 cm w pasie to cóż, lekka redukcja i zastopowanie masowania będzie wskazane. [...]
Proszę bardzo. Co do diety jest parę rzeczy które bym pozmieniał choćby ilość pieczywa , czy bardziej urozmaicone źródła białka na początek powiedz który to jest posiłek potreningowy ten z godz. 15 ?
Zdecydowanie za mało białka jak na redukcjie dodaj chociaż do 160gram kosztem ww. Masło możesz zamienić na oliwe lub olej lniany ewentualnie orzechy. No i tego serka raczej bym na twoim miejscu codziennie nie jadł, nie jest to najlepsze źródła białka, a na redukcji jakość białka ma znaczenie.
[...] jaka cena! :-D No to są zamienniki makro i mikroskładników , tyle że gorszej jakości od pokarmu ;-) Osobiście również uważam, że np. 50 g białka dobrej jakości z naturalnego źródła jest dużo lepsze od 50 g przetworzonego białka w proszku, ale na chłopski rozum :-D jak w samochodzie jeździsz na wypasionym paliwie (dopracowana dieta) i niestety [...]
Te dwie kreatyny które podałem jako przykład są akurat z jednego źródła dlatego chwalą się zastrzeżonym znakiem towarowym creapure obie są pojemności 500g a różnica w cenie między nimi to 20PLN poza tym w swojej polemice zacząłeś pisać o białkach gdzie o wałek bardzo łatwo chociażby przez to że wciąż metodą odwoławczą oznaczania jego zawartości [...]
[...] w szkole ? jakieś banany, kanapki ? Mylisz się, możesz. Sam do szkoły nosiłem przez wiele lat pojemniki z jedzeniem. Chcieć to móc. Proste, do szkoły możesz wziąć wszystkie źródła węgli 'sypkie', czyli ryż, kaszę, makaron (ziemniaki niestety na zimno słabo wypadają smakowo), źródła białka kurczak, schab, szynka, łopatka, wątróbka, wołowina, [...]
[...] to bzdura jakich świat nie widział; ciekawa jestem, jak długo jeszcze będą krążyć takie mity... Włóż to między bajki i lepiej nie przesadzaj z nabiałem, tylko jedz różne źródła białka. Owszem, nabiał w nadmiarze nie jest wskazany, bo może zawierać estrogeny, czyli hormony sprzyjające odkładaniu się tkanki tłuszczowej oraz zatrzymywaniu wody [...]
[...] dietę, to chyba najlepiej byłoby zacząć od stopniowych zmian jakościowych, tzn. jeść bardziej odżywcze produkty, niż dotąd - wprowadzić więcej warzyw czy owoców, zdrowe źródła tłuszczy, różne źródła białka... Równolegle można małymi krokami podnosić kaloryczność i obserwować, co się będzie działo. Trudno cokolwiek konkretnego Ci [...]
BMR to nie jest rozkład na zgubienie tkanki tłuszczowej. To są kalorie, których potrzebujesz do normalnego funkcjonowania - praca, domowe obowiązki, ale też prawidłowe funkcjonowanie Twoich narządów. Prędzej zestresujesz organizm głodówką, podniesiesz poziom kortyzolu, który skutecznie uniemożliwi redukcję tkanki tłuszczowej. To co schudłaś to w [...]
Zwyczajnie są inne, bardziej jakościowe źródła białka niż twaróg. Jak lubisz, to jedz. Dostajesz dodatkowe wartościowe informacje. Warto się czegoś nauczyć.
Nie przejmowałbym się takim szczegółami :) choć są lepsze źródła białka, ale w jednym posiku ujdzie 200 g serka to nic :) Pizza przed snem to może obciążyć jelita Ja bym dał z 2,5 g ( to wynika z mojej czystej analizy, że formę masz stosunkowo dobrą,) jak nie masz to 2 starczy %-) Dobre pytanie z czego obcinać :) To trzeba sprawdzić co Ci [...]
[...] na pw przesłać link, do tych które Cię szczególnie zainteresowały. A tu dzisiejsze jedzenie: /SFD/2016/9/20/7bf7f17d85dc4744b276a3ad6d3855cc.jpg w pierwszym posiłku brakuje źródła pełnowartościowego białka i tłuszczu w drugim białka. kawy czarnej nie musisz wpisywać. w trzecim za mało węgli, brak tłuszczu i po raz kolejny nabiał (ogranicz mleko [...]
Warto by było jednak, żebys przeanalizowała miskę, usystematyzowała ją i oczysciła. W drugim posiłku brakuje źródła białka. Żurawina suszona i orzeszki ziemne są kiepskim wyborem, podobnie jak parówki czy grahamka. O czekoladzie mlecznej nie wspomnę :-? Fajnie, że jesz więcej ale jakosć kuleje. I mogłabys pomysleć o równiejszym rozłożeniu makro [...]
[...] porcja jest w stanie nas nasycić. Nie rozumiem tej tendencji wrzucania tylko określonego mięsa do posiłków i bazowania na 1 rodzaju protein przypadających na posiłek. 3 źródła białka w każdym posiłku, bogactwo zielonych warzyw i zdrowe tłuszcze - głodu nie czuć mimo małej porcji. Kalorie to mydlenie oczu. Należy zwracać uwagę w pierwszej [...]